Introduktion

Lidt om projektet Hvordan virker det Installation hvordan?
Installation side 2 Indstilling af program

Andre indstillinger


Jamen er min maskine god nok til det?
Nogle forskere lavede noget statistik på hvor meget almindelige brugere benytter komputeren og dens resurser. De eksakte tal kan jeg ikke, men det er meget overraskende.
Som et eksempel kan jeg fortælle at den server som disse sider ligger på er online altid. den kører et styresystem, en firewall, en postserver, en web-server og fungerer som domæne kontroller. Alligevel bruger den normalt kun ca. 15 % af sin cpu's kapacitet i ca. 80% af tiden.
Og det er en gammel maskine.
Den maskine som jeg sidder og skriver siderne på er en nyere maskine. Selv om jeg skriver så hurtigt jeg kan og bruger et rimeligt avanceret program til det. Så bruger jeg knap nok 3% af maskinens resurser.
Det ville da være spild hvis jeg ikke forsøgte at bruge de overskydende 97% til at forsøge at redde liv. Ville det ikke?
Nu er mine maskiner ikke særligt forskellige fra din eller nogen som helst anden maskine.
Så jeg tør roligt sige: "Ja, din komputer er lige det der er brug for".

Fidusen.
Det smarte ved Projektet er at det kan køre på din maskine helt uden at du mærker noget til det. Enten som en pauseskærm eller som et program der kører i baggrunden og benytter sig af de resurser som du ikke selv bruger lige nu. Eller begge dele. Du bestemmer selv. Man kan også vælge kun at køre programmet når man har lyst.
Når programmet er installeret. Så har det brug for at komme online til Internettet for at hente en opgave der skal regnes på. 
Når den er hentet. Så behøver programmet ikke at komme online igen før beregningerne er færdige. Dernæst kan programmet sættes til at vente til du alligevel er online. Hvor det så bruger Internettet til at aflevere resultaterne og hente nye opgaver. Det kan også sættes til selv at kalde op og udveksle data. Det er noget du bestemmer.
Der er ingen specielle dyre opkaldsnumre som skal bruges. Programmet bruger din normale forbindelse til Internettet.

Forrige side

Næste side