Introduktion

Lidt om projektet Hvordan virker det Installation hvordan?
Installation side 2 Indstilling af program

Andre indstillinger


Hvad går det ud på?
Først må jeg sige at jeg ikke er nogen ekspert i kemi eller molekyle teori. Så jeg fortæller jer min forståelse af det, jeg har kunnet læse omkring projektet.

Man prøver at regne ud hvilke medicinske stoffer der har mulighed for at arbejde sammen med visse proteiner, I et forsøg på at begrænse eller dræbe kræftceller uden at skade raske celler.
Man har fundet frem til 12 proteiner som har forskellige virkninger i kroppen. De 12 proteiner skal passes sammen med nogle medicinske stoffer, der så tilsammen skal have en helbredende eller begrænsende effekt på kræft.
Da man ikke helt ved hvilke medicinske stoffer der vil være bedst. Går en del af regne stykket ud på at afprøve forskellige afskygninger af kendte stoffer. 
Man har udvalgt mellem 2 og 3 millioner kendte medicinske stoffer, hvert stof bliver af komputeren ændret til ca. 100 forskellige afskygninger det vil sige ca. 300 millioner stoffer som alle skal prøves på 12 proteiner.

Så kunne man jo sige:" Hvorfor sætter de ikke bare en eller anden super komputer til at regne den ud?" 
En super komputer kan kun lave en beregning af gangen. Og de fleste super komputere  har deres super kapacitet i relativt korte perioder af gangen, derfor må andre beregninger vente indtil komputeren er klar igen.
Beregninger viser at det vil tage ca. 200 år at få lavet de nødvendige beregninger. Selv om man tager højde for at udviklingen forbedrer super komputernes kapacitet.
Det er et problem for en forsker at skaffe både resurser og stabilitet til at gennemføre et sådant projekt. 
Han ville jo ikke selv kunne se eller sikre resultaterne af sine beregninger.
Men hvis man nu delte beregningerne ud i små bidder og satte en masse komputere til at beregne hver deres lille bid samtidigt. Så vil det gå meget hurtigere. Jo flere, jo bedre.

Det er i grove træk det det her går ud på.

Forrige side

Næste side